KAKO KUPUJEM V SPLETNI TRGOVINI?

V nadaljevanju navajamo nekaj navodil za lažje kupovanje v spletni trgovini https://www.akord-trgovina.si.

KAKO SI OGLEDAM VAŠO PONUDBO?

Na naslovnici je vedno na voljo nekaj izdelkov iz celotne ponudbe spletne trgovine, ki so aktualni, najbolj prodajani ali novi v ponudbi. V zgornjem in levem delu spletne trgovine so vam na voljo meniji za podrobnejše brskanje po kategorijah izdelkov (računalniki, kozmetika, …), okno za iskanje po izdelkih ter meni za brskanje po izdelkih glede na izdelovalca. S klikom na posamezno kategorijo se odpirajo podkategorije in izdelki, ki so v akciji znotraj izbranih kategorij.

PODROBNEJŠI PODATKI O IZDELKIH

Do podrobnejših podatkov o izdelku lahko pridete s klikom na ime izdelka ali fotografijo. Po kliku na podrobnosti se vam odpre stran izdelka. Vsak izdelek je predstavljen s fotografijo ali shemo, točnim nazivom, podrobnim opisom, cenami, popusti, dobavnim rokom, dostavno težo, … Pri nekaterih izdelkih so na voljo tudi dodatne fotografije. S klikom na sliko izdelka si lahko ogledate povečano sliko (slike so simbolične). Pri vsakem podrobnem opisu izdelka je naveden tudi čas dobave. Za izdelke, ki so na zalogi, je dobava od 1 do 3 delovnih dni. Za takojšnjo dobavo je na voljo toliko izdelkov, kot jih je na zalogi.
 

KAKO KUPIM IZDELEK?

DODAJANJE V NAKUPOVALNO KOŠARICO
Ko se odločite za nakup izdelka, ga s klikom na gumb “Dodaj v košarico” dodate v nakupovalno košarico (desno zgoraj v glavi). Po pritisku na gumb “Dodaj v košarico” ostanete na strani, kjer ste pritisnili na gumb. Istočasno se v voziček doda izbrana količina izdelkov, ustrezno pa se spremeni tudi skupni znesek nakupa. Ob tem se spremeni ikona košarice, ki postane polna. Prav tako se gumb na blagajno iz rdeče obarva v zeleno. Količino izdelkov lahko vedno spremenite s klikom na vsebino košarice (desno zgoraj) ali z dodajanjem novih. Pri podrobnih opisih izdelkov je na voljo tudi izbirno polje za količino izdelkov. Z izbiro številke lahko v nakupovalno košarico dodate izbrano količino izdelkov.

NAKUPOVALNA KOŠARICA
Predogled vsebine košarice vam je vedno na voljo v zgornjem desnem kotu spletne strani. V predogledu, ki vseskozi spremlja kupca, je navedeno skupno število dodanih izdelkov in skupni znesek nakupa. Podrobno vsebino nakupovalne košarice lahko vedno preverite s klikom na gumb “Vsebina košarice” ali s klikom na ikono košarice (skrajni desni vrh strani). Pri pregledu vsebine košarice so znotraj navedeni izbrani (dodani) izdelki z imenom, krajšimi opisi, ceno, možnostmi, … Znotraj nakupovalne košarice lahko poljubno spreminjate količino izbranih izdelkov, odstranite neželene ali izpraznite celotno nakupovalno košarico. V primeru, ko ste spremenili količino izdelkov, je potrebno pritisniti gumb “posodobi vsebino košarice”. Vsebino nakupovalne košarice zaključujejo stroški nakupa in možnost dodajanja darilnega sporočila. V stroških nakupa so navedeni skupni stroški izdelkov, stroški dostave, znesek brez DDV, DDV, kuponski popusti, … Na dnu strani nakupovalne košarice je tudi rubrika “kuponski popust”, kamor lahko vnesete promocijsko kodo, ki jo prejmete ob različnih priložnostih. Glede na kuponski popust se bodo ustrezno spremenile vrednosti nakupa ali dostavni pogoji. Ko ste zadovoljni z vsebino košarice, za zaključek nakupa pritisnete gumb “Na blagajno”.

BLAGAJNA
Na blagajno se lahko odpravite s klikom na gumb “Na blagajno” v nakupovalni košarici v desnem zgornjem kotu. Prav tako vam hitro povezavo do blagajne omogoča gumb “Blagajna” v zgornjem desnem kotu v predogledu nakupovalne košarice. Kadar blagajno obiščete direktno s klikom na omenjeni gumb, preskočite pogled vsebine nakupovalne košarice. Vsebina nakupovalne košarice na blagajni je podobna rubriki nakupovalna košarica, vendar so izdelki navedeni le z naslovom in cenami. Tako ni na voljo krajših opisov, cene na enoto, … V kolikor želite spremeniti ali odstraniti izdelek, se je potrebno vrniti na vsebino nakupovalne košarice.

Vaši podatki
Na blagajni je potrebno vnesti vaše osebne podatke ali podatke pravne osebe, ki kupuje izdelke. Polja za vnos vaših podatkov se nahajajo v levem delu blagajne. Podatke vnesete tako, da jih shranite s pritiskom na zelen gumb »shrani podatke«. Spletna trgovina https://www.akord-trgovina.si omogoča nakup neregistriranim in registriranim uporabnikom.

Neregistrirani uporabniki
V kolikor v naši trgovini kupujete prvič ali ob prejšnjem nakupu niste registrirali uporabniških podatkov, morate v obrazcu za vnos vaših podatkov izpolniti polja. V obrazcu za vnos podatkov so definirana obvezna polja. Ponujena je tudi možnost dostave na drug naslov. Na koncu vnosnih polj je na voljo tudi registracija uporabnika s klikom na povezavo »Ustvarite si uporabniški račun za zgornji e-mail«. Z vnosom uporabniškega imena in gesla se bodo shranili vsi vaši podatki. Tako vam ob naslednjem nakupu ne bo potrebno ponovno vpisovati vseh podatkov. Prav tako vam je z uporabniškim imenom in geslom omogočen vstop v uporabniško področje, kjer lahko pregledujete status svojih naročil, brskate po arhivu, …

Registrirani uporabniki
Če ste pri enem izmed predhodnih nakupov registrirali uporabniško ime in geslo, lahko slednja enostavno vpišete v okno registracija na vrhu strani ali desno v nogi strani. Prav tako je prijava možna na blagajni preko povezave »Prijava«. Po prijavi vam ne bo potrebno vpisovati vaših podatkov.

Načini plačila in dostave
Na blagajni izberete način plačila in dostave.

Zaključek nakupa
Ko izpolnite vse podatke, izberete način dostave in plačila ter preverite navedene zneske. Potrebno je obkljukati, da se strinjate s pogoji nakupa in klikniti gumb »Zaključite nakup«.

Potrditev nakupa
Po potrditvi nakupa oz. pritisku na gumb “Zaključite nakup” se bo na vašem ekranu izpisalo okno “počakajte, dokler vaše naročilo ni procesirano”. Počakajte, dokler ne boste preusmerjeni nazaj na spletno trgovino. Po preusmeritvi se bo prikazala potrditev o prejemu naročila. Na voljo vam bo tudi možnost tiskanja potrdila naročila. Istočasno bo na e-poštni naslov, ki je bil podan ob prijavi, poslano obvestilo o vsebini naročila in nadaljnja navodila.

PREVZEM/DOSTAVA
Glede na vaše naročilo in izbrani način plačila boste s spletne trgovine na vaš e-poštni naslov najprej prejeli sporočilo “obvestilo” o prejetem naročilu. Ko bodo naše službe obdelale vaše naročilo in način plačila, boste na e-poštni naslov prejeli drugo sporočilo z naslovom “potrditev naročila”. V primeru, da bi želeli preklicati vaše naročilo, lahko to storite do trenutka, dokler še niste prejeli sporočila “potrditev naročila”. Po prejetju potrditve naročila preklic ni več mogoč. V primeru, da vašega naročila/nakupa ne bomo mogli sprejeti, boste s strani naše trgovine prejeli e-poštno obvestilo “naročilo zavrnjeno”.

Ko boste na vaš e-poštni naslov prejeli obvestilo “potrditev naročila”, lahko v primeru izbire osebnega prevzema na sedežu trgovine dvignete naročene izdelke. V primeru izbire dostave na vaš naslov začne ob prejetju e-poštnega sporočila “potrditev naročila” veljati dobavni rok. V kolikor je bilo potrdilo izdano do 12. ure, začne dobavni rok veljati z istim dnem, v nasprotnem primeru z naslednjim delovnim dnem. Ko boste osebno prevzeli naročene izdelke oziroma bo vaša pošiljka oddana dostavni službi, boste na e-mail prejeli še zaključno sporočilo z naslovom “zaključek nakupa”. Dodatne informacije o dostavi.

POTRDITEV NAROČILA S STRANI TRGOVINE

PLAČILO PREKO SPLETA/DOSTAVA NA VAŠ NASLOV
Po prejemu obvestila o uspešnem plačilu in odobritvi naročila boste s strani trgovine https://www.akord-trgovina.si prejeli e-poštno sporočilo z naslovom “potrditev naročila”. V kolikor je bila “potrditev naročila” izdana pred 12. uro, začne dobavni rok veljati istega dne, v nasprotnem primeru z naslednjim delovnim dnem. Ko s strani spletne trgovine prejmete sporočilo “zaključek nakupa”, je bil vaš nakup uspešno predan dostavni službi. Dodatne informacije o dostavi.

PLAČILO PO POVZETJU/DOSTAVA NA VAŠ NASLOV
Po pregledu in odobritvi naročila boste s strani trgovine https://www.akord-trgovina.si prejeli e-poštno sporočilo z naslovom “potrditev naročila”. V kolikor je bila “potrditev naročila” izdana pred 12. uro, začne dobavni rok veljati istega dne, v nasprotnem primeru z naslednjim delovnim dnem. Ko s strani spletne trgovine prejmete sporočilo “zaključek nakupa”, je bil vaš nakup uspešno predan dostavni službi.
 

DODATNE INFORMACIJE O DOSTAVI

POGOJI POSLOVANJA

Pogoje poslovanja najdete na naslovu: Pogoji poslovanja.

DODATNE INFORMACIJE

Za dodatne informacije nas prosimo pokličite na telefon 07-49-93-165.

OSNOVNI PODATKI

AKORD d.o.o. ZASTOPSTVO-TRGOVINA-STORITVE
Bohoričeva ulica 18
8250 Brežice
SI-Slovenia
ID: SI 44400284

Smo davčni zavezanec.